Над 8.4 млн. лв. за ремонти получават общини от Хасковска област

Хасково

Над 8.4 млн. лв. получават от държавата общини от Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от областна администрация.

Както Haskovo.info писа, допълнителен трансфер за целеви разходи в размер на 3 млн. лв. получава община Димитровград. Парите са за рехабилитация на улична мрежа в града.

За община Хасково са предвидени 350 400 лв. за изграждане на канализацията на улица „Враца“ в квартал „Хисаря“.

Община Маджарово получава 650 000 лв. Половин милион са за изграждане на водопроводна мрежа на село Ръжнево и рехабилитация на напорен резервоар 150 куб. м. в землището на село Тополово. Със 150 000 лв. ще бъде извършен основен ремонт на детска градина „Лиляна Димитрова“ в града.

1 734 388 лв. са за община Минерални бани. С парите ще бъде доизграден път с дължина над 4 км между Горски извор и Караманци.

700 000 лв. са за община Стамболово. С 560 683 лв. ще бъдат ремонтирани улици в селата Жълти бряг, Царева поляна и Балкан. 139 317 лв. са за ремонт на общинския път Жълти бряг – Царева поляна – Балкан.

Има и допълнителни трансфери за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. По това перо община Ивайловград получава 956 325 лв. за подмяна на магистрален водопровод от Помпена станция село Славеево до изпускателна шахта 1.

600 000 лв. са за община Любимец за изграждане на южен обходен канал по улица „Тракия“ за отвеждане на дъждовните води до река Белишка.

Община Минерални бани получава и 283 839 лв. за изграждане на втори етап на подпорна стена в село Татарево.

Община Симеоновград получава 136 387 лв. за аварийно-възстановителни работи по реконструкция на уличното платно, тротоарите и отводнителната система на участък от улица „Ген. Скобелев“.

7 коментара

    • Най- малко пари за община Хасково след Симеоновград и то за квартал,в който не живеят българи…. Браво на Минерални бани,на кмета им и на ДПС!

  • Кой умник е измислил този „бюджет“? За Хасково нищо . Улица „Кърджали ска “ е ужас .Да не говорим за крайните . Да не говорим че една тоалетна няма къде то да се облекчиш , без да плащаш говорим . Това Европа ли е ? Знаете ли , че в крайпътните тоалетни в Европа можеш да ядеш . Разбира се ако не е минал българин . Култура братче .

    • За културата на един народ се съди по чистота на тоалетните , дали си хвърлят боклуците и фасовете на места където не трябва , и по грижата за хората в непристойно положение .

  • За културата на един народ се съди по чистота на тоалетните , дали си хвърлят боклуците и фасовете на места където не трябва , и по грижата за хората в непристойно положение .

  • В красивия парк между ул“Сливница“ 24-30 и ул“Видин“ понеже има наклон всичката кал се излива на паркинга на колите . ОБЩИНАТА И КМЕТА КАЗВАНЕ ЛИ ИСКАТ ? МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЕДНА ОГРАДКА ОТ ДВЕ ТУХЛИ И ГОТОВО . АМА НЕЙСЕ .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.