Пуснаха новите кладенци за водата в Хасково, първите проби са добри

Хасково

Последните 4 кладенци за питейна вода в Хасково вече са получили акт 16, съобщи кметът Станислав Дечев.

Държавната приемателна комисия е минала на 11 декември и е приела кладенците. Взетите проби от тях са добри. До ден – два документите ще бъдат предадени на Асоциацията по ВиК и тя трябва да предаде кладенците за ползване на ВиК – Хасково. Това се очаква да стане другата седмица.

Така вече всички 8 кладенеца и 2 водопровода, за които правителството отпусна пари, са завършени и готови за експлоатация. След като и последните 4 кладенеца бъдат пуснати в мрежата и водата се смеси ще бъдат взети проби, които да покажат, че тя е годна за пиене и готвене. Ако всичко е наред се очаква забраната върху хасковската вода да падне през януари.

Управителят на ВиК Тодор Марков заяви пред Haskovo.info, че водата от първите 4 кладенеца вече се смесва в мрежата на града. Взети са 9 проби, като резултатите са добри.

Водата в Хасково е забранена за пиене вече трета година заради завишени стойности на уран.

5 коментара

    • питайте марков защо няма подаден бизнес план в дквр, да не би да е защото трябва да ни продава водата по 1,20 за това качество!

  • Марков бърза да се нареди за увеличение на водата.. да, да ама не! Смесването ще е смехотворно за прочистване на водата. Пак ще е същото и ние ще си светим .. докато угаснем от безхаберието им!

  • Сега да вземат да сменят и тръбите, защото урана е тежък метал и се е утаил по цялата мрежа. След всяко спиране и пускане на водата стойностите на урана ще скачат и дори да я смесват пак няма да е годна за пиене. След смесването две чаши вода ще съдържат толкова уран колкото една чаша вода преди смесването, какъв е извода? – дали една или две чаши все ще си има уран.

  • Да ама нас не ни е страх от уран защото за началник си иммаме ТОД уран Марков

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.