Регион

Безплатна стартъп работилница за предприемачи откриват в Димитровград

Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от 1 февруари 2020 г. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът Иво Димов и IT предприемачът Димитър Караиванов, който управлява мащабен бизнес в сектор с високи технологии.

Кметът поздрави Караиванов за достойното му участие във „Фермата“ и каза, че ще продължи да подкрепя инициативни хора, които искат да помогнат за развитието на града и региона. В пресконференцията участваха още Ангел Агелов, мениджър на фонда „Динакс инвест“, който работи със стартиращи компании от Европа и Азия, Христо Сталев, директор „Технологии“ в „Канбанизе“.

Среща

Димитър Караиванов сподели идеята да направи 6-дневна стартъп работилница в три последователни уикенда през февруари, в която участниците ще бъдат запознати с начините за създаване на успешна компания. Ще бъде покрито всичко – от бизнес идеята до нейната реализация. Начини за подобряване на продукта, маркетинг методи, изучаване на пазара и индетифициране на ниша в маркета, начин на управление на бизнеса, работа във функциалността на частния сектор. Всичко в живота на една компания – от създаването й до „първия милион“. Всичко това под менторството на успешно доказали се хора, които ще споделят собственият си опит и познания, хора от секторите, които са на върха, в крак с най-модерните технологии. Инициативата е безплатна и има изключително практическа насоченост до степен такава, че най-добрите идеи ще бъдат представени пред жури и ще бъдат финансирани.

Мениджъра на преакселераторската програма Ангел Ангелов сподели, че всяка една одобрена фирма ще може да кандидатства по гранд от по 5 000 лв., а в последваща стъпка инвестиционния билет може да достигне 25 000 евро. Ангелов даде примери за това как известни компании са стартирали от подобен тип уикенди. В Димитровград ще е четвъртата интеракция на програмата, която до момента е правена само в Бургас и Стара Загора.

Тримата предприемачи управляващи крупни капитали са свързани с Димитровград. Желанието да бъдат полезни на родния град и България ги мотивира да направят напълно безплатно обучение за предприемачи и да финасират добрите идеи.

Записванията за стартъп работилницата могат да се направят ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
21.12.2019 1:17 1:17

Какъв стартъп, какви 5 лева? Местните дерибеи, мутри и милиционери отдавна са окупирали всичко и хората избягаха защото колкото и да се опитваш да правиш нещо ако не си вързан с някой не става. Стартъпи ще правят да лъжат младите!

Back to top button