Регион

Осъдиха на доживотен затвор рецидивист, убил възрастна жена в Устрем

Доживотен затвор получи 47-годишният Мишо В. от тополовградското село Срем, който е подсъдим за убийството и грабежа на възрастна жена в село Устрем.

Присъдата е на Бургаския апелативен съд, който измени наказанието на Ямболския окръжен съд, който през юни осъди мъжа на 20 г. затвор. Недоволни от присъдата останали всички страни – прокурорът, подсъдимият и негов защитник, частният обвинител. Така се стигна до делото в Бургас.

Мишо е признат за виновен, че влязъл с взлом в дома на 87-годишната жена в тополовградското село на 8 ноември 2016 г. Той е криминално проявен, основно за кражби и по-рано е осъждан. Мъжът пребил и удушил възрастната жена, като задигнал 3 000 лв. от къщата й. Haskovo.info припомня, че първоначално като съпричастни бяха задържани двама мъже и две жени. 11 дни по-късно полицията арестува Мишо.

Сега апелативният съд намира, че обществената опасност на деянието и дееца са много по-високи и отговарят на законовите критерии за налагането на доживотен затвор. Така се изменя присъдата на окръжния съд от 20 г., която се заменя с доживотен затвор при специален режим.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button