Хасково

Хасковски ученици станаха международни делегати

Клуб ООНТрима младежи от хасковския ученически клуб ООН към училище „Васил Левски“ участваха в националната симулативна игра „Модел Обединени нации“ по проблеми за опазване на климата, която се проведе през уикенда.

Дванадесетокласничките Михаела Кирева, която бе председател на делегацията, Станислава Симитчиева и деветокласникът Ивайло Ванчев са местните ООН- делегати. Те получиха сертификати за участието си в конференцията и бяха обявени за най- представителни дипломати на събранието.

КонференциятаСимулативната конференция бе по повод 10-годишнината от създаването на ученическите ООН-мрежи в страната, в които Хасково участва още от самото начало. В срещата са участвали ученици от цялата страна. Всеки град е представлявал определена държава от ООН и са симулирали дейността на ЮНЕСКО, като хасковлии представляваха Германия, съобщи координаторът Виолета Бозакова.

Младежите са приели резолюция, чрез която категорично заявяват желанието си пред официалните делегати на големите държави да се ангажират с конкретни мерки, опазващи климата на земята и да подпомагат слабите страни в развитието им в тази насока. 

Председателят на групата Михаела смята да учи право след като завърши, но взема насериозно нещата, обсъдени на конференцията. „Научихме много за това как работи структурата на ООН, как се вземат решения на национално и международно ниво и как се решават проблеми. Призовавам всички младежи да вземат насериозно тази дейност и да се занимават с нея“, заяви пред Haskovo.info Михаела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button