Хасково

Дълго хоро и 70-годишна писалка за Деня на будителите

Секретарите на двете читалище Мария Бялкова и Дора Михайлова се подговят усилено за 1 ноември

Секретарите на двете читалище Мария Бялкова и Дора Михайлова се подговят усилено за 1 ноември

„Хайде, всички на хорото“ е една от проявите, които организират по повод деня на будителите – 1 ноември читалища „Св. Климент Охридски“ и „Зора“ в Хасково. В сряда вечерта на централния градски площад хорото ще поведат клубът за любителски фолклор „7/8Б“ и фолклорна школа „Славяни“. Празничната инициатива ще е под звуците на Народния оркестър към община Хасково със солисти Тонка Колева и Фанка Койнарова.

В петък читалище „Св. Климент Охридски“ кани на среща – разговор учители, журналисти, читалищни детели и граждани – творци на писаното слово. В същия ден в културната институция ще бъдат изложени 50 писалки, мастилници и тефтери на председателя на читалището Дора Михайлова. 

Една от писалките е от 40-те години на миналия век, а с друга е бил написан романът „Красна поляна“ на Антон Антонов – Тонич. Интересен експонат е тефтерът на бащата на Дора Михайлова. В него в продължение на една година покойният вече хасковлия е записвал какво е времето и кои са героите на деня, разказа секретарят на читалище „Св. Климент Охридски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button