Хасково

Бивш учител по физкултура стана библиотекар

Борислав Димитров

Борислав Димитров

Бившият учител по физкултура и помощник – директор на ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково Борислав Димитров стана школски библиотекар, научи Haskovo.info. На тази длъжност той е от няколко месеца.

Преподавателят с над 25 години трудов стаж сам е пожелал да работи в училищната библиотека, тъй като здравословното му състояние не позволявало да изпълнява пълноценно старите си задължения.

В международния ден на училищните библиотеки открихме Борислав Димитров на новото му работно място – сред книгите. На неговите грижи са поверени над 14 500 заглавия художествена, научна литература и публицистика .

Библиотеката в школото„Във време, в което интернетът замества почти всичко, все още има ученици, които  намират време и за четене“, разказа библиотекарят. Децата до VІ  клас например четат повече художествена литература, която се изучава и в училище. По-големите им батковци и каки предпочитат само енциклопедии и то най-вече когато им се наложи да пишат домашни работи, сподели бившият помощник-директор на ОУ „Христо Смирненски“.

По думите на Димитров повечето от книгите в библиотеката школото си  е набавило само, но не липсват и дарения от родители и ученици.“Последният път, когато рафтовете бяха запълнени с нови книги бе преди година. Тогава общината дари издания на стойност 300 лева“, разказа библиотекарят.

В областта няма училище без библиотека, макар че на места за нея е заделена само една класна стая”, каза за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Той допълни, че в някои училища няма назначени библиотекари. Тяхната работа се върши от учител по български език и литература.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хххххххх
хххххххх
26.10.2009 15:38 15:38

Колко е остарял, навремето ми предаваше по физическо(94г).Колко бързо тече живота

Анонимен
Анонимен
26.10.2009 22:16 22:16

🙂

тити
тити
28.10.2009 12:10 12:10

Голяма новина… няма що!

Back to top button