Хасково

След Стаматов кметът съди Хасковска Марица заради „тъмна сила“?

Статията във вестникаХасковски районен съд отхвърли иска на кмета Георги Иванов срещу Иван Стаматов по повод публикация във вестник „Хасковска Марица“. В заглавието на интервюто с бившия депутат градоначалникът бе определен като „тъмна сила“.

Съдът е взел под внимание довода на адвоката на Стаматов – Добри Рангелов. По думите му в статията, публикувана във вестника на 19 февруари тази година не става ясно, че Иван Стаматов е казал думите „тъмна сила“. Квалификацията е била изнесена в заглавие от журналиста и това, че пред „тъмна сила“ стои името на бившия хасковски депутат следвани от двоеточие не значи нищо, твърди Рангелов.

Haskovo.info припомня, че на заседанието на 23 септември, на което бе дадено ход на делото, адвокатът на градоначалника поиска Иван Стаматов да бъде обявен за виновен по чл. 45 от ЗЗД и поиска обезщетение от 10 000 лева.

Решението на Хасковския районен съд е с дата 23 октомври. То може да бъде обжалвано в двуседмичен срок.
Днес кметът Георги Иванов заяви, че не му остава нищо друго освен да съди вестника. Все още обаче не е решил дали ще го направи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.10.2009 10:02 10:02

Лошото е че съда в България действа много бавно и се забавя много и протака много, така че да се снабди със голямо търпение.
Ако кмета не знае да пита БИЛЛА колко време се нуждаеше да си вземе СОБСТВЕНИТЕ ПАРИ. :wink: :wink: :wink:

Back to top button