Хасково

Информират институциите за новото име на „Нешо Брайков“ след наш сигнал

Илия Стайков

Илия Стайков

10 месеца след като Общински съвет – Хасково преименува ул. „Нешо Брайков“ в кв. Македонски на „Аврора“ проблемите на хората, живеещи тук, все още не са решени, установи проверка на Haskovo.info.

„Вече 20 години продължава този хаос. Все още имаме проблеми с кореспонденцията и регистрацията“, разказа пред Haskovo.info Илия Стайков. „Уж казаха, че ще е „Аврора“ преди 6-7 месеца, а дори табелите не са сменени, допълни той.

 

Емилия Арнаудова

Емилия Арнаудова

На няколко километра в другия край на Хасково – в ромския квартал „Република“ също има улица с името „Нешо Брайков“.

Живеещите тук признават, че неведнъж са получавали чужда кореспонденция. Емилия Арнаудова признава, че в пощенската й кутия често пристигат писма до непознати хора.

И тук хората се оплакаха, че им се губят писма. Предположиха, че са отишли на другата ул. „Нешо Брайков“ в Македонската махала. 

Недялка Георгиева

Недялка Георгиева

За да не създават неудобство на хората пощальоните в Хасково са научили имената на живеещите на двете улици, тъй като писмо за ул. „Аврора“ е рядкост. „Гледаме имената и като знаем човекът на коя улица живее му го носим“, разказа пощальонката за кв. „Македонски“ Недялка Георгиева.

Оказа се обаче, че проблем с пощата хората ще имат дакато институциите не си актуализират адресите. Макар да стана ясно, че по закон никой не е длъжен да ги информира, след сигнал на Haskovo.info от Общински съвет Хасково обещаха, че ще изпратят уведомления.

ул. Нешо Брайков в кв. Македонски

ул. Нешо Брайков в кв. Македонски

ул. Нешо Брайков в кв. Република

ул. Нешо Брайков в кв. Република

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button