Регион

Тракийци на коледна литургия в Одрин

Представители на Тракийското дружества в Хасково присъстваха на литургията в православната църква „Св. Георги“ в Одрин послучай Рождество Христово. Църковната служба бе водена от Старозагорския митрополит Киприан в съслужение със свещеници, сред които и отец Александър Чакърък.

В словото си Старозагорският митрополит подчерта ролята на българската държава и на наследниците на българите, населявали тракийския регион на Турция за запазването и на българските църкви в Одрин, както и съдействието на властите в Турция. Християните бяха поздравени и от Адрианополския митрополит Амфилохий.

Присъстващите получиха картички с благословение на митрополит Киприан за Рождественска радост.

Гeнepaлният ĸoнcyл нa Бългapия в Oдpин Bacил Bълчeв поздрави всички с идващия голям християнски празник. Музикален щрих в коледното тържество внесоха певци от Старозагорската опера.

Кметът на Свиленград Aнacтac Kapчeв paздaдe нa дeцaтa от одринското неделно училище раници и други подаръци. Празничната церемония в читалище „Иван Вазов“, което се намира в съседство с храма, бе посетена и от родители и други гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button