Стотици нуждаещи се получиха хранителни продукти за празниците в Хасково

Хасково

Две паралелни дарителски акции организираха дарители от Хасково през последните дни, съобщават от общината.

Със съдействието на кметството през почивните дни младите хора от Ратаракт и Интеракт Хасково раздадоха пакети с продукти от първа необходимост на близо 300 домакинства от селата и на социални съюзи от Хасково. Социалнослабите хора са от резервните списъци за „Топъл обяд“ и други социални услуги. Ротаракт инициираха кампанията в навечерието на Коледа и пожелаха техните послания за топла и щастлива Коледа да стигнат до повече хора в нужда. Те събираха хранителни продукти в „Кауфланд“.

Днес своето дарение направиха и Ясен Гергинов и семейството му. Нови 380 пакета с хранителни продукти за коледната трапеза на нуждаещи се хора заминаха рано тази сутрин за селата в общината. Там стоките бяха раздадени със съдействието на кметовете на населените места и доброволци. Освен индивидуални пакети, семейството предостави и хранителни продукти на Съюза на военноинвалидите в Хасково. Към него се присъедини и водещата хасковска млекопреработвателна фирма. Със съдействието на ДНА пакетите достигнаха още днес до членовете на Съюза на военноинвалидите, а част от продуктите, предоставени от Гергинов и семейство, ще останат за столовото хранене на членовете на съюза.

Община Хасково съдейства на дарителите и подпомогна логистично техните кампании. Заместник-кметът Динко Тенев коментира, че за общината е удоволствие да си партнира с дарителите.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.