Хасково

Кризата удари шофьорите, слагат само по две зимни гуми

ГумиВъпреки че няма промяна  в цените на зимните гуми, повечето хасковски шофьори сменят само предните, установи проверка на Haskovo.info. Макар собствениците на автомобили да са наясно, че зимни гуми се монтират на всички колела, не само на едната ос, кризата тази година ги принуждава да пестят от семейния бюджет, разказа автомонтьорът Пламен Господинов. „Има такива, които са си подменили миналата година и четирите гуми. Тази година сменят само двете, за да им излезе по- евтино“, разказа той.

Пламен работи в един от големите автосервизи в Хасково. Експерт е в тази област и съветва шофьорите да не правят компромиси с качеството. „По-добре гумите да са по- евтини, но нови и с гаранция, отколкото втора употреба“,  коментира той. 

В момента  цените на новите гуми в Хасково започват от 78 лева за брой и стигат  до 115. По-платежоспособните шофьори и тези, които държат на марката и качеството, предпочитат по-скъпите. За клиентите с по-скромни възможности остава вариантът “ зимни гуми втора употреба“, които идват наполовина по- евтино от новите. „Този компромис с качеството обаче може да бъде обаче опасен и накрая да ни излезе по-скъпо“,  категоричен е Пламен Господинов. 

През сервиза, където той работи, минават над 40 автомобила на ден за смяна на гуми. Услугата струва 24 лева за леки коли и 28 за бусовете.

Haskovo.info припомня, че в неделя в цялата страна стратира акция „Светлина“. От 1 ноември до 1 март 2010 година водачите на автомобили ще трябва да шофират с включени фарове на къси светлини и през деня. Служителите на КАТ ще проверяват и дали всеки шофьор е поставил зимни гуми на автомобила си. Те не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм..

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
28.10.2009 8:04 8:04

Така е. Няма пари! И ние едва ще отделим за 2 гуми на предната „ос“ и ще караме по внимателно през зимата и това е. Късмет на всички шофьори в Хасково и ви моля за търпение, по разумно шофиране и разбиране към останалите шофьори по хасковските пътища.
Късмет !

Back to top button