Регион

Над 1.4 млн. лв. е инвестиционната програма на Димитровград, ще се ремонтират улици

Инвестиционната програма за 2020 г. на община Димитровград е 1 433 834 лв., стана ясно на общественото обсъждане на проекта за новия бюджет, съобщават от кметството.

По-важни акценти в програмата са реконструкция на бул. „Стефан Стамболов“ до моста на река Марица, рехабилитация на част от улица „Найден Геров“, основен ремонт на улица „Иван Катъров“ в Меричлери, основен ремонт на улица „Вела Пеева“ в село Брод, основен ремонт на сградата на ОУ „Д. Н. Матевски“, Меричлери по проект „Красива България“ към Министерство на труда и социалната политика.

Обсъждане

Кметът Иво Димов каза, че проектобюджетът е разработен с цел да се създадат възможности за подобряване качеството на живот, социалната и културна среда и изграждане на предпоставки за по-добър достъп до основните услуги в общината. Стремежът е към осигуряване на широка публичност за политиките на общинската администрация по отношение на изграждането на нов облик на града и разкриването на нови възможности за устойчиво развитие и повишаване на конкурентоспособността и привлекателността на региона. В обсъждането участва и Галина Делчева, главен експерт в отдел „Финансови дейности“, която отговаря за съставянето на бюджета.

39 673 320 лв. е предвиденият бюджет на общината за 2020 година. Като 20 824 852 лв. са заложените приходи за делегираните от държавата дейности и 18 848 468 лв. – приходите от местните дейности. В това число целевата субсидия за капиталови разходи в размер на 1 148 600 лв. и общата изравнителна субсидия в размер на 2 879 600 лв.

Размерът на планираните общински приходи е 18 848 468 лв., oт които за финансиране на местни дейности – 17 535 865 лв. и за дофинансиране на делегираните от държавата дейности – 1 312 603 лв.

В местните дейности са осигурени средства във всички сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, култура, спорт. 1 312 603 лв. ще дофинансира общината за делегираните от държавата дейности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.12.2019 9:54 9:54

Гербаджийте крадци пак ще лапат 😀

Back to top button