Засилен трафик в последния почивен ден, спират камионите

Регион

Камионите над 12 тона ще бъдат спрени в последния почивен ден – 26 декември, от 14 до 20 ч. по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Във връзка с очаквания интензивен трафик от АПИ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, животни и опасни товари (ADR).

През последното денонощие през ГКПП „Капитан Андреево“ са преминали 2 078 камиона – 917 на вход и 1 161 на изход, съобщават от Агенция „Митници“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.