Хасково

Раздадоха брашно и кускус на социално слаби

Раздаването на помощиХранителни продукти от първа необходимост раздава от днес БЧК на социално слаби хасковлии. Разпределянето на храни от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби лица ще продължи до 6- ти ноември.

Пакетите с храна включват 2 кг. брашно, 3 кг. ориз, 3 кг. захар и 1,6 кг. кус кус. За да получат от продуктите, хората трябва да са регистрирани като социално слаби и да са получавали помощи за отопление през изминалата зима.

Деля МариноваВъпреки че хранителните пакети на БЧК включват само основни продукти, крайно нуждаещите се са доволни и на това. Деля Маринова е на 70 години и от няколко години е вдовица. Живее сама с пенсия от 180 лв. и за четвърти път получава помощи в натура. След като дойде ред за сметките за ток, вода и отопление в края на месеца от пенсията на баба Деля остава едва колкото да покрие основните си нужди както при повечето възрастни хора.

Благодарна съм и на това, което ни раздават, всички продукти влизат в употреба“, сподели пред Haskovo.info възрастната жена и допълни: „По- лошо би било ако няма кой да ни помогне, понеже парите никога не стигат„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button