Хасково

Скандали с наематели на общински жилища, кметът иска нова Наредба

Новите общински жилищаНад 3 200 лева дължи на общината наемателка на общинско жилище в блок 42 на хасковския квартал „Орфей“. Освен неплатения наем тя е натрупала и солидни сметки за ток и вода, съобщиха за Haskovo.info от общинската администрация.

Друга наемателка в същия блок дължи около 1 500 лева, а социално слаб, на когото общината предоставила апартамент в „Орфей“ 24, се оказал със собствено жилище. Проверки на служители от дирекция „Общинска собственост“ установили, че има случаи, в които редовни наематели не живеят повече от 3 месеца в предоставения им апартамент или пък са го преотдали на трето лице.

Заради тези и други фрапиращи нарушения кметът Георги Иванов предлага Общинският съвет да приеме нова Наредба за общинските жилища. Ако в петък съветниците одобрят предложението му, ще бъде забранена за 25 години продажбата на нови жилища, построени или придобити от общината след 1 януари миналата година. За сметка на това старите ще могат да се продават на наемателите, настанени в тях по административен път.

Мотивът за исканата промяна е, че тези жилища са „разпръснати по един, два апартамента в различни блокове из града и смесеният характер създава трудности, особено при поддръжката на общите части на блока“. С продажбата на стари жилища ще се осигурят допълнително средства за довършването на нови – се посочва в докладната на кмета до Общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button