Временно затварят път заради отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ в Хасково

Хасково

Работата по отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ налага временното затваряне на път към къщи, гаражи и ателиета, съобщават от община Хасково.

Днес собствениците на имоти в районна са били предупредени за временното неудобство, което ще изпитат до завършването на обекта. От кметството допълват, че това не е единственият достъп до имотите тук.

Наводнение

Инспекцията на работата извършиха зам.-кметът Динко Тенев и секретарят на общината Пламен Лечев. Както Haskovo.info писа, там вече се изграждат канализационни клонове, които да отвеждат водата. Предвидено е монтиране и на стоманена тръба ф1000 за хоризонтално сондиране под улица „Дунав“, напречни дъждоприемни решетки, както и събирателни и ревизионни шахти. Положени са и отводнителни бордюри.

Отводняването се извършва с общински средства. Парите бяха гласувани от общинския съвет, след наводнението от 1 юни, което причини сериозни щети на десетки къщи по улица „Габрово“.

Строителните работи се извършват от „ВиК Бунар“. Фирмата спечели обществената поръчка с прогнозна стойност малко над 210 000 лв. без ДДС.

3 коментара

  • А запушените шахти по бул. България (от Първа поликлиника до м-н Килера) кога ще ги отпушат. Чакаме вече 2год.

  • ВиК-то питай кога! Те пък или няма да вдигнат телефона или няма да знаят…

  • Аз пък питам на улица Петрич кв. Изгрев кога ще има канализация. 35 години не стигат ли? Плащане си всичко и данъци и такса смет, а боклука го носим на ръце до другата улица. Кмете ела и виж улицата, тук хора не ядат. Омръзна ни само преди избори да се лепят обещания от партията. Изпълнете ги вече

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.