Хасково

Временно затварят път заради отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ в Хасково

Работата по отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ налага временното затваряне на път към къщи, гаражи и ателиета, съобщават от община Хасково.

Днес собствениците на имоти в районна са били предупредени за временното неудобство, което ще изпитат до завършването на обекта. От кметството допълват, че това не е единственият достъп до имотите тук.

Наводнение

Инспекцията на работата извършиха зам.-кметът Динко Тенев и секретарят на общината Пламен Лечев. Както Haskovo.info писа, там вече се изграждат канализационни клонове, които да отвеждат водата. Предвидено е монтиране и на стоманена тръба ф1000 за хоризонтално сондиране под улица „Дунав“, напречни дъждоприемни решетки, както и събирателни и ревизионни шахти. Положени са и отводнителни бордюри.

Отводняването се извършва с общински средства. Парите бяха гласувани от общинския съвет, след наводнението от 1 юни, което причини сериозни щети на десетки къщи по улица „Габрово“.

Строителните работи се извършват от „ВиК Бунар“. Фирмата спечели обществената поръчка с прогнозна стойност малко над 210 000 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.12.2019 22:50 22:50

А запушените шахти по бул. България (от Първа поликлиника до м-н Килера) кога ще ги отпушат. Чакаме вече 2год.

Щтранга на Марко
Щтранга на Марко
28.12.2019 10:04 10:04

ВиК-то питай кога! Те пък или няма да вдигнат телефона или няма да знаят…

Иван Иванов
Иван Иванов
28.12.2019 13:48 13:48

Аз пък питам на улица Петрич кв. Изгрев кога ще има канализация. 35 години не стигат ли? Плащане си всичко и данъци и такса смет, а боклука го носим на ръце до другата улица. Кмете ела и виж улицата, тук хора не ядат. Омръзна ни само преди избори да се лепят обещания от партията. Изпълнете ги вече

Back to top button