Хасково

Кризата в област Хасково се задълбочава, 30% спад на икономиката

Наско НаневСпад от 30% бележи икономиката на област Хасково за първите девет месеца на годината, съобщи днес началникът на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев. Кризата е обхванала всички икономически дейности и отрасли в региона. Тя не е проблем вече само на отделни предприятия и браншове, бе категоричен Нанев.

Реализираният оборот за деветмесечието в областта е 851 млн.лева. Той е бил най – нисък през юли, август и септември – 284 млн.лв. 

Най-много е засегнат промишленият отрасъл. Там оборотът бележи спад от цели 40%. Всички икономически дейности в тази сфера са засегнати. Осезаемо това се усеща при химическите продукти, където снижаването достига 80 на сто. 

Спад от 21,5 на сто има и в сферата на строителството, макар това да беше най-активно развиващият се отрасъл за миналата година, съобщи Наско Нанев. Оборотите на предприятията, които се занимават с производство на топлинна енергия и вода, също намаляват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button