Хасково

Статистиката прави Биг брадър на хартия в 110 семейства в Хасковско

Семейство110 домакинства от област Хасково са включени в „изследване на времето им“. То ще бъде направено по регламент на Евростат и се финансира от Световната банка. Семействата са от Хасково, Димитровград, Любимец, Харманли, Свиленград и селата Минерални бани, Каснаково, Овчарово и Въгларово.

Целта е да се направи цялостен портрет на времето на хората и да се съпостави структурата на деня на гражданите от страните членки на Европейския съюз. Според началника на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев изследването ще даде допълнителни данни за сивата икономика.  

Всеки член от 110-те домакинства по-голям от 10 години попълва Дневник за ползване на времето. В него на всеки 10 минути записва какво е правил, къде е бил, използвал ли е компютър и интернет

Участниците в изследването отделят по едно денонощие в почивен и работен ден, което обхваща времето от 4 сутринта до 16 часа следобяд.

Изследването е стартирало преди дни и ще продължи до 18 октомври 2010 година. В него са включени 3200 семейства от цялата страна. Проучването е част от преброяването на населението и жилищния фонд, което ще се проведе през март в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button