Регион

В Димитровград и Харманли също записват смелчаци за спасяването на кръста на Йордановден

От Димитровград и Харманли също обявиха, че записват смелчаци за спасяването на кръста от реката на 6 януари – Богоявление (Йордановден).

Архиерейският наместник отец Георги Тодев съобщи за Haskovo.info, че желаещите се записват в църквата „Свети Димитър“ и в общината. Миналата година за трети пореден път кръстът беше изваден от 20-годишния Янислав Георгиев. В река Марица скочиха общо 33 младежи.

От община Харманли съобщават, че честванията на 6 януари ще започнат в църквите „Св. Иван Рилски“ и „Св. Атанасий Велики“ от 9 часа с празнична Света литургия и Велик богоявленски водосвет отслужени от Архиерейски наместник за Харманли свещеноиконом Живко Петров и енорийски свещеник йеромонах Максим. Литийно шествие ще тръгне в 11:30 часа от сградата на общината до Харманлийска река, където по традиция ще се играе мъжко ледено хоро в студените осветени води. Всеки, който желае да участва в тържествения ритуал за спасяване на Светия кръст, може да получи повече информация и да потвърди участието си на телефон: 0895 723 286.

Haskovo.info припомня, че миналата година кръстът беше изваден от 28-годишния Николай Митев. Във водата скочиха близо 40 млади юнаци.

Както Haskovo.info писа, община Симеоновград също записва смелчаци за изваждането на кръста. Желаещите да скочат в студените речни води трябва да представят медицинско и кръщелно свидетелство. Записването става в стая 15 на общината до 3 януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
➕
28.12.2019 12:44 12:44

Главно цигани.

Back to top button