Хасково

Съдът потвърди уволнението на служителка за нарушения при настаняването в общински жилища

Хасковският окръжен съд потвърди дисциплинарното уволнение на общинска служителка.

Става въпрос за Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ в община Хасково. Тя е уволнена дисциплинарно от екскмета Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 г. за серия нарушения при настаняването в общински жилища.

Савова е обжалва уволнението си пред Хасковския районен съд, като е поискала и обезщетение от 5 400 лв. Съдът се е произнесъл в нейна полза. Общината обаче обжалва пред окръжния съд, който отменя решението на районния съд и отхвърля исковете на Савова.

Окръжните магистрати приемат, че Савова е извършила 5 от дисциплинарните нарушения, които обосновават налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение. „Като е приел противното и е уважил предявените искове, районният съд е постановил незаконосъобразен съдебен акт, който следва да се отмени“, се казва още в решението на съда, което подлежи на обжалване пред ВКС.

Haskovo.info припомня, че името на Галина Савова се появи в сигнала, който Беливанов подаде до прокуратурата през лятото на 2018 г. Той беше за фалшиви документи при настаняване в общински жилища.

Прокуратурата разследва за фалшиви документи за настаняване в общински жилища

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИЗПОТЕН
ИЗПОТЕН
28.12.2019 19:44 19:44

Приканваме Галина Савова сега да отиде да ДУХА СУПАТА

Анонимен
Анонимен
04.01.2020 16:34 16:34

този наглия и мъж почнал в свиленград работа,скоро ще разберат и там за него че и шеф го напрвили…мн бързо ще научат за него….

изненадата
изненадата
04.01.2020 16:36 16:36

този наглия и мъж почнал в свиленград работа,скоро ще разберат и там за него че и шеф го напрвили…мн бързо ще научат за него….

Back to top button