Спорт

Диа на четвъртфинал в Истанбул за 25 000 долара

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова записа нов успех в кариерата си като се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Истанбул с награден фонд 25 000 долара.

22-годишната ни ракета стартира от квалификациите, където записа две победи. В първия кръг от схемата Диа отстрани макар и трудно със 7:5,3:6,7:5 шестата поставена и № 196 в света Божана Йованович от Сърбия.

В изиграния днес мач от втория кръг втората ни ракета при жените нямаше особени проблеми срещу 20-годишната квалификантка Амра Садикович. Родената в Македония, но играеща за Швейцария тенисистка отстъпи с 3:6, 3:6, с което отвори пътя на Евтимова към четвъртфиналите в турския мегаполис.

Успехът донесе на хасковлийката общо 15 точки за световната ранглиста, където сега е 284-та.

За място на полуфиналите националката ни за „Фед къп“ ще играе срещу Йохана Ларсон. В момента 21-годишната шведка е № 211 в класацията на  WTA. Тя достигна четвъртфиналите в Истанбул след трудна победа днес над водачката в схемата Петра Четковска от Чехия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button