Хасково

ПУДООС отпуска 1.3 млн. лв. за канализацията на хасковския квартал „Болярово“

Безвъзмездна финансова помощ в размер до 1 304 170 лв. с ДДС да бъдат отпуснати на община Хасково за първия етап на доизграждането на канализацията в квартал „Болярово“. Това е приел Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщават от общината.

За това е информиран с писмо от в.и.д. изпълнителен директор на ПУДООС Михаела Габрашкова кметът Станислав Дечев. Предстои в началото на 2020 г. да бъде подписан договор между община Хасково и ПУДООС.

Решението идва след неколкократни искания през последните години от общината за отпускане на финансиране. Междувременно през тази година беше проведена обществена поръчка за избор на изпълнител. Комисията избра ДЗЗД „Стоките“ с участници в обединението „Еко Традекс груп“ и „Инфрастроежи“ ООД. Условието е работата да започне при осигурено финансиране.

Прогнозната стойност на поръчката, обявена от общината, беше за 4 462 030 лв., като работата трябва да приключи до 300 дни. Броят на уличните канализационни клонове е 85 с дължина 10 334 м., уличните оттоци са 152 с връзки от 649 метра към уличната канализация, сградните канализационни отклонения са 512 с дължина 3 556 м. Предвидени са 3 дъждопреливници с отливни канали към дерето и река Хасковска. Ще има модулна канализационна помпена станция и напорен тръбопровод с дължина 186 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button