„Хасково 1957“ прекратява участието си в Трета лига, правят Обединен футболен клуб

Спорт

Футболният „Хасково 1957“ прекратява участието си в първенството в Трета лига, съобщи за Haskovo.info президентът на клуба и основен благодетел Дечо Корчев.

Той заяви, че вече е уведомил футболния съюз. Корчев излиза от клуба, защото със собственика Илиян Киряков не са постигнали разбирателство за обединение на футбола в града, включващо и АФК „Хасково“.

Корчев каза, че сега всички усилия ще се насочат за обединение на футбола в Хасково около АФК, който е лидер в Областната футболна група. Имало разговори с общината да бъде подкрепен един Обединен футболен клуб „Хасково“. Предстои провеждането на Управителен съвет, на който евентуално Корчев да бъде избран за президент.

Повечето от играчите на „Хасково 1957“ вече си търсили отбори. По думите на Корчев, капитанът Юли Шекеров и още няколко основни футболисти ще останат да се състезават в обединения клуб. Амбициите са още 2020 г. той да се изкачи в Трета лига.

Илиян Киряков не беше открит за коментар на ситуацията.

4 коментара

    • Е те бяха намерили 5 турчета от Кърджали и 4 циганета от Република и това беше отбора на Хасково.И като дават някакви пари от общината , върволицата е безкрайна.

      • По голям циганин от теб няма защо не си пишеш името ми се прявиш на голяма работа и после ми говориш че си бил българин кой знай ти какъв си 500 години дори баба ти май незнае каква е 😉 каза:

        Разбирач по голям циганин от теб няма

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.