Любопитно

„Януари“ от Радичков е първата премиера на хасковския театър за 2020-а

„Януари“ от Йордан Радичков ще е първата премиера на хасковския театър „Иван Димов“ през 2020 г. Спектакълът ще се играе на 13 и 27 януари.

Режисьор е Дамян Тенев, за когото това е втора постановка тук, след „Оркестър „Титаник“. В ролите са Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов-Шърата, Емануил Костадинов, Пламен Петков и Димитър Димитров.

Някои от актьорите не са били родени през знаковата за България 1989 г., когато спектакълът „Януари“ на театър „Иван Димов“ с режисьор Иван Добчев, прави фурор с новаторските си похвати и е отличен с три първи награди на VIII Национален преглед на българската драма и театър, припомнят от „Иван Димов“.

Театър

На 19 януари ще се играе „Смях в залата“ от Майкъл Фрейн, който вече има 160 представление и за 20 път ще е в Хасково. Постановката е на Асен Блатечки, като участват: Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова-Неве, Милена Маркова-Маца, Стефан Иванов, Добриела Попова, Васил Банов, Стелиян Николов. „Смях в залата“ е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет.

В програмата са предвидени и две представления за деца. На 12 януари ще се играе „Пепеляшка“ по Шарл Перо с участието на Силвия Предова и Янко Митев. На 26 януари е „Пинокио“ по Карло Колоди, участват Петър Влайков и Димитър Атанасов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button