Изхарчили сме повече ток по Нова година

Хасково

Потреблението на електроенергия по Новогодишните празници е по-високо в сравнение със същия период на 2018 г., сочат данните на ЕВН.

Сега в периода 30 декември 2019 – 1 януари 2020 г. клиентите са консумирали общо 89 681 мегаватчаса електроенергия. Тези стойности надвишават потреблението от същия период година по-рано, когато са били консумирани общо 84 651 МWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа е регистриран вечерта на 31 декември, когато е бил 1 758 мегавата. За сравнение върховият товар за този период година по-рано е регистриран също на 31 декември и е бил 1 698 мегавата.

Посочените диспечерски данни не могат да се отнесат автоматично към всеки отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. От дружеството напомнят, че традиционно декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Haskovo.info припомня, че консумацията на ток по Коледните празници беше по-ниска в сравнение със същия период на 2018 г.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.