Спорт

300 000 лв. остава субсидията за спортните клубове в Хасково

300 000 лв. ще е субсидията от община Хасково за спортните клубове и през 2020 г. Това е уверил кметът Станислав Дечев на среща с представители на спортните клубове, съобщават от общината.

Акцент в срещата е бил стопанисването на спортните обекти. „Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия“, е заявил Дечев.

Среща

Треньори, президенти и собственици на клубове са казали, че е важно общината да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те са посочили, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на Дечев оттук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база.

След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалогът и съвместната работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К. Манолов
К. Манолов
03.01.2020 16:37 16:37

Браво!Трябва да се помага на спорта-той е здраве!

Анонимен
Анонимен
04.01.2020 14:10 14:10

Народните танци не са ли здраве.Нека има за всички.

Back to top button