Хасковлия изчислява, че един общински служител пише по един фиш за паркиране на ден

Хасково

Неправилно паркиралите автомобили в Хасково масово не се санкционират. Това е констатацията на хасковлията Станимир Стоянов, който е изискал от общината справка за броя на издадените фишове от януари до ноември.

Общо 3 865 фиша за неправилно паркиране са съставили служителите на КОРЗ и Общинска полиция от 1 януари до 30 ноември, сочи справката. Хасковлията изчислява, че при 15 служители, които имат право да съставят такива фишове за 230 работни дни се пада по един фиш на човек. Трудно се пишат тези фишове, щом това отнема цял работен ден, пише в писмото си до Haskovo.info Станимир Стоянов. Той посочва и като пример района на Зеленчуковия пазар, където има съставени едва 32 фиша при положение, че там непрекъснато има нарушители.

Глоби

От Община Хасково коментираха пред Haskovo.info, че служителите на КОРЗ следят за нарушения на обществения ред и законност във всички райони и основната им дейност не е писането на фишове за неправилно паркиране. Те следят за проблеми със затваряне на улици, замърсяване и като цяло недопускането на проблеми, коментира временният секретар на кметството Пламен Лечев. Той допълни, че в Общинска полиция предстои да заработят още 7 допълнителни служители, но това ще стане след около година, тъй като им предстои обучение. Тогава контролът на движението и паркирането ще бъде по-строг.

Отделно от фишовете, издадени от служители на Община Хасково, за неправилното паркиране санкционират и КАТ – Пътна полиция. От там съобщиха за Haskovo.info, че през миналата година са санкционирали 1 822 шофьори за това нарушение.

ИЗПРАТИ НОВИНА

14 коментара

 • тоя сладур сигурно са го глобили от КОРЗ и сега се чуди каква щуротия да напише срещу тях

  • НЕ СА НУЖНИ НОВИ 7 СЛУЖИТЕЛИ. НАМЕРЕТЕ ТОЯ ПРЕЗЕРВАТИВ ХИТЛЕР АКО ОЩЕ Е ЖИВ КАПУТА ДОЛЕН. НАПРАВЕТЕ ГО НАЧАЛНИК И СЛУЖИТЕЛИ НЕ СА НУЖНИ. НИКОЙ ШОФЕР В ГРАДА НЯМА ДА СПРЕ ДОРИ ЗА СЕКУНДА НИКЪДЕ. ДАЙТЕ МУ ПОВЕЧКО ХИМИКАЛКИ И МУ ГЛЕДАЙТЕ СЕИРА ПОМАШКИ.

 • Аз като гледам полицията е с наполовина глоби от общшината, а все ми се струва, че те са по-отговорни за нарушенията по пътищата

 • И без да се изискват точни цифри се вижда, че масово се спира неправилно. И то на места, където очевидно се пречи на движението. При това не само на автомобилното, а и на пешеходците. Спира се преди/след/на пешеходни пътеки, на кръстовища и завои като се ограничава видимостта на всички участници в движението.
  Завоят на Добруджа с магазините е прекрасен пример.
  Всички знаем къде са проблемите. Сигурен съм, че и компетентните хора също са наясно. И не утре да направят акция, и да се тупат в гърдите колко глоби са написали. Ами да започват целенасочена политика с цел да отстранят проблемите.

 • По улица Добруджа от Съдебната палата до детската градина,, Незабравка,, сутрин, обед и вечер е един голям ужас, двойно паркиране.., кой където му скимни.

 • ул. Добружа зад пощата …. трети кмет се сменя , ММ си паркират както и където си искат и никой не ги пипа ….. да си платят всички тарикати както си плащат простосмъртните за паркинг/синя зона и няма да им нужда от по-високи данъци !

 • Г Иванов затова ги беше ликвидирал тези общински полицаи. При Беливанов си живуркаха, сега да видим новия кмет.

 • имаше един капут с име хитлер в общинска полиция. Жив ли е тоя помияр. Този катър. Някой може ли да каже.

 • Наистина-голям проблем са многото коли,които доставят стоки на магазинчетата….Идват,спират една след друга през целия ден….и носят по 3-4 пакета или кашончета стока.Трябва малко контрол и ред.Знаем кога и как се зареждат магазини!

  • КОВРО. ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ОЦЕЛЯВАЩ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС. РАДВАЙ СЕ ЧЕ СПИРАТ КАМИОНЧЕТА И ЗАРЕЖДАТ. ЩОТО АКО ЗАТВОРЯТ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПОБЕГНАТ КЪМ ЧУЖБИНА. НА ОПРАЗНЕНА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ ДОЙДАТ АРАБИ. ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ ТИ ПРОСТА КОВРО. ЩЕ ТЕ БИЯТ И ЕБЪТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР. И АНАЛА ЩЕ ТИ РАЗПОРЯТ КАТО НА СОФИЙСКАТА КОВРА ПРОСТА. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ УСТАНОВЯВАМ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е В ПО – ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ПРОСТАК. ЗАВИСТЛИВ И АЛЧЕН И ПРОСТ. И УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВАТА СИ

 • До 123: Грешиш, имат много повече началници! Н-к на РУ, Директорът на ОД МВР, Н-к СОП и още двама за които вече знаете!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.