Регион

Глобиха с 2 000 лв. завод за авточасти в Димитровград

Завод за сглобяване на кабелни инсталации за автомобили в Димитровград е глобен с 2 000 лв., както и две винарски изби в Харманли с по 500 лв., съобщават в отчета си за декември от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Глобите са за нарушения по Закона за водите. Съставен е акт на Община Харманли за неподдържане на ПСОВ в село Бисер в техническа и експлоатационна изправност. За непредоставяне на документи относно отчета за дейностите с отпадъци акт е съставен и на предприятие за производство на малц в Хасково.

През месеца от РИОСВ са извършили 72 проверки на 72 обекта. Дадени са 21 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта и са издадени 9 наказателни постановления на обща стойност 6 900 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 4 012 лв.

Почистени са 12 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон са постъпили 7 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
водица
водица
07.01.2020 10:20 10:20

Нали бяха почистили нерегламентираното сметище покрай с.Татарево,по пътя за Минерални бани?!Идете да видите отговорни институции,дето отчетохте дейност,боклука е преместен на 100м по-нататък,не е изхвърлен,не е почистен.

Ало
Ало
07.01.2020 20:23 20:23

Ми що не ги снима да ги хванат

Back to top button