Любопитно

Избират новия носител на националната литературна награда „Пеньо Пенев“

Предложения за носител на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“ 2020 г. се приемат в община Димитровград, съобщават от кметството.

Отличието се присъжда еднократно за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия. Наградата се присъжда веднъж на две години в рамките на Дните на поезията „Пеньо Пенев“, които се провеждат по повод рождения ден на поета – 7 май. Тя може да се присъжда и посмъртно.

Предложенията се правят от кмета на общината, председателя на общинския съвет, обществени и творчески организации, инициативни граждански комитети, неправителствени организации и сдружения. Предложение за награждаване не може да се прави от самите кандидати за наградата.

Аргументираните предложения се подават в общината до 20 февруари. Носителят на наградата се определя от 7-членна комисия, назначена от кмета. Предложеният от комисията лауреат се утвърждава от общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button