Хасково

Заличават 35 туроператора, сред които и хасковски

Започва заличаване на регистрацията на 35 дружества, регистрирани като туроператори от Националния туристически регистър, съобщават от Министерството на туризма.

Причината е, че компаниите не са представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“. Това е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Според Закона за туризма всички дружества, предоставящи туроператорски услуги, трябва да имат активни полици, сключени със застраховател. Законът не предвижда възможност регистриран туроператор временно да спира дейността си и да няма валидна сключена застраховка.

Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са със седалища и адрес на регистрация в Хасково, Равда, София, Бургас, Варна, Пловдив, Сливен, Кюстендил и Несебър.

Дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, няма да бъдат премахнати от Националния туристически регистър, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им ще са оцветени в червено. По този начин потребителите ще могат да проверяват в регистъра дали туроператорът има валидна застраховка и работи, спазвайки изискванията на закона.

Общо регистрираните туроператори и туристически агенти в Националния туристически регистър са 3 450.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button