Хасково

Протест: автобусите спират в понеделник, камиони затварят пътища

Национален протест на превозвачите е насрочен за понеделник – 13 януари.

В него се очаква да се включат 98% от автобусните превозвачи. Няма да се движат автобусите по градските, междуградските и международните линии. Още от сега е спряна и продажбата на билети за понеделник, заяви пред Haskovo.info шефът на хасковската фирма „Арда тур“ и член на Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи Себахтин Исмаил.

Haskovo.info припомня, че от средата на декември започна символичен протест, като по много от автобусите има протестни табели. На първо място автобусните превозвачи искат криминализиране на нерегламентирания транспорт и борба със сивия сектор. Фирмите за автобусни превози са недоволни и от въвеждането на тол системата, в която попадат и те. „Три години провеждаме работни срещи с министерствата на транспорта и финансите без резултата“, допълни Исмаил.

Очакванията са в националния протест да се включат и други транспортни фирми, които с тирове да затворят пътища и гранични пунктове. В София протестът ще е подкрепен и от таксиметрови фирми, които ще блокират улици и булеварди.

Превозвачите отмениха протеста след среща с Бойко Борисов

3 коментара

  1. Абе,я си @бете майката,вземете си сменете МПС-тата,демек старите рейсове, направете по комфортно пътуване на пътниците,спазвайте табелите със знак „СКОРОСТ“ и тогава ми искайте някакви работи!
    Никакви протести НЕМОГАТ да накланят х@я на правителството!

  2. Аз ползвам една хасковска фирма, няма да и казвам името, обаче автобусите са нови и персонала е винаги усмихнат и вежлив. Извинете, обърках мястото, не става въпрос за Хасково.

  3. за нелегалния превоз съм съгласен да протестират но за тол системата не съм съгласен.трябва да влизат пари в държавата.а не в банковите сметки на фирмите за превоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button