Хасково

Даряват още 12 перфузора, пациентни монитори и кислородна палатка на Детско отделение в Хасково

Още 12 перфузора, 4 пациентни монитора и кислородна палатка на стойност 20 364 лв. ще бъдат дарени на Детско отделение, съобщават от МБАЛ – Хасково.

Дарението е от кампанията „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ и ще бъде предадено на 17 януари. С това общата сума на оборудването, доставено на Детско отделение, възлиза на 55 719 лв.

През миналата година бяха доставени електрокардиограф, аспирационна помпа, 20 стойки за системи, 3 шкафа за дрехи, 5 медицински бюра, 3 метални шкафа за болнично бельо, 3 бебешки легла за кърмачета и 10 бебешки легла, 36 болнични шкафчета, 30 дозатора, спално бельо – по 50 комплекта за деца и за придружители, 30 стола, 6 походни легла, 2 посетителски пейки, 2 колички за почистване, 11 двукрили гардероба, 6 инхалатора, печка Раховец. С последното дарение се покриват всички изисквания и нужди на Детско отделение.

Все още не са предадени и преброени всички събрани през миналата година жълти стотинки в страната, но сумата надхвърля 75 000 лв. Парите, които останат неизползвани за столицата на акцията за 2019 г., се прехвърлят за следващата столица на акцията за 2020 г., която ще бъде обявена допълнително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button