Съкратиха женската роля в новия спектакъл „Януари“ на хасковския театър

Любопитно

Женската роля в новия спектакъл „Януари“ е съкратена от режисьора Дамян Тенев и в пиесата от Йордан Радичков участват само мъже, заяви директорът на хасковския театър „Иван Димов“ Стелиян Николов.

Днес продължават репетициите на емблематичната постановка. Както Haskovo.info писа, премиерата е на 13 януари, като представлението ще се играе и на 27 януари. И за двете още има билети. В ролите са Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов-Шърата, Емануил Костадинов, Пламен Петков и Димитър Димитров.

Театър

През знаковата за България 1989 г. спектакълът „Януари“ на театър „Иван Димов“ с режисьор Иван Добчев, прави фурор с новаторските си похвати. Той е отличен с три първи награди на VIII Национален преглед на българската драма и театър.

Николов допълни, че сега се прави паралел със спектакъла отпреди 30 г. Театралният директор допълни, че е много доволен от работата с екипа и покани зрителите на премиерата.

Един коментар по “Съкратиха женската роля в новия спектакъл „Януари“ на хасковския театър

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.