Мая Манолова иска информация ремонтират ли се над 100 язовира в Хасковско

Хасково

Над 100 от 418-те язовира, за които държавата отпусна 500 милиона лева за ремонти, се намират в Хасковска област и не е ясно дали тези пари вече се усвояват по предназначение. Това обяви на брифинг в Хасково бившият омбудсман Мая Манолова.

Чрез гражданската платформа „Изправи се.бг“ Манолова е изискала по Закона за доспъп до информация отговори къде са парите, колко от тях са похарчени, дали са започнали ремонти и кой ги извършва. Според нея публичната информация по темата е много оскъдна.

Мая Манолова

Манолова е провела срещи с граждани в Димитровград и Хасково. Огромна част от въпросите, които хората поставяли, били свързани с водата в региона. Те искали да знаят кога в Хасково ще падне забраната за пиене от чешмите.

Предстои в Хасково да бъде отворена приемна на гражданското движение „Изправи се.бг“, което се издържало от дарения. Това вероятно щяло да стане през февруари.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.