Хасково

Училище дари 1 000 лв. за каузата „За повече деца в България“

Симеоновградското СУ „Св. Климент Охридски“ добави още 1 000 лв. към вече събраната сума от 8 313 лв. за каузата „За повече деца в България“, съобщават от областна администрация.

С дарението сумата, която ще се разпредели между няколко двойки с репродуктивни проблеми от Хасковска област, вече е 9 313 лв. Учениците от гимназията са сред участниците в благотворителния базар, организиран от областния управител Стефка Здравкова. Днес директорът на училището Теодорина Иванова добави 1 000 лв., събрани по време на благотворителен базар, организиран и проведен в училището на 19 декември. Част от събраните средства учениците са дарили за друга кауза, а остатъка са избрали да дарят на съвместната кампания на областния управител и фондация „Искам бебе“ – „За повече деца в България“. Тя за трета поредна година ще финансира двойки от областта, които искат да сбъднат мечтата си да имат свое дете.

Вече е ясна и датата на която процедурата ще бъде официално отворена и по нея ще могат да кандидатстват всички двойки, които отговарят на условията и искат да получат финансиране за ин витро процедури. Подаването на документи ще стартира в Деня на родилната помощ – 21 януари. Тя ще продължи един месец, в който кандидатите ще имат възможност да подготвят и предоставят документите, необходими за кандидатстване в сайта на „Искам бебе“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
В Симеоновград на банкет!
В Симеоновград на банкет!
10.01.2020 16:58 16:58

Там ли работи зам. кмета на Хасково Динко Тенев .И така ли си оплатнява работното време.

До бат Бойко Борисов
До бат Бойко Борисов
10.01.2020 18:34 18:34

Ресор на Динко Тенев е ядене пиене и турска музика с маанета и голи кючеклиики .

Petko
Petko
10.01.2020 19:25 19:25

Tozi na snimkata e dosta hambarlia tazi shia ne e ot turshia

Back to top button