Хасково

Учредиха областен съвет за тристранно сътрудничество

Заседанието на тристранния съветОбластен съвет за тристранно сътрудничество бе учреден в Хасково днес. В него участват представители на областна администрация, синдикатите и работодателите. Те ще решават въпроси, свързани с трудовите отношения, здравословните и безопасни условия на труд, заетостта, безработицата, социалните последици от преструктурирането и приватизацията, трудови и социални конфликти.

Председател на областния съвет за тристранно сътрудничество е губернаторът Румен Данев. Новосъздадената структура ще заседава поне два пъти годишно като всеки от членовете й ще може да свиква извънредни заседания по наболели проблеми в областта.

Председателят на КНСБ в Хасково Василка Иванова коментира пред Haskovo.info, че има намерение още в следващия месец  да свика тристранния съвет по въпросите, свързани със здравеопазването и предстоящото преструктуриране на общинските болници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button