Хасково

КНСБ: Предстои криза с кадрите в здравеопазването

Василка ИвановаДа бъдат решени в най-скоро време проблемите със здравеопазването в областта и евентуалните последици от закриването на общинските болници, настоя днес председателят на КНСБ – Хасково Василка Иванова. Това стана по време на учредяването на Областния съвет за тристранно сътрудничество.

По думите й горчивия опит от приватизация на Булгартабак и реформите в сферата на образованието показват, че много хора отново ще останат без работа. На фона на всеобщата риза това е голям проблем, категорична бе Иванова.

д-р Владимир Гончев„Няма ясни индикации, че ще се закриват болници в областта“, контрира директорът на Регионалния център по здравеопазване д-р Врадимир Гончев. Според него здравните работници няма да имат проблем с намирането на работа, тъй като в региона и сега има недостиг на специалинсти и медицински сестри.

Специалисти липсват главно в малките общини като Ивайловград, Любимец и Тополовград, коментира пред Haskovo.info д-р Гончев. Там болниците имат нужда от кардиолози, невролози, акушер-гинеколози и хирурзи. Липсата на медицински сестри има в цялата област. Основната причина за недостига им е заминаването на сестрите на работа в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
eli
eli
04.11.2009 15:58 15:58

А защо ли медицинските сестри заминават за чужбина,сигурно защото им се иска просто да зарежат семействата си и да отидат да работят далече от домовете си???Тези неща се говорят много,но в крайна сметка всичко си остава по старому и предполагам че скоро няма да се промени нищо към по добро,за да може всеки да работи това което иска и съответно да получава достатъчно, за да може да посреща нуждите на семейството си,да не мисли как да тръгне за чужбина или как да си плати поне сметките а за друго даже не може да се мисли.

az
az
30.01.2010 2:52 2:52

golqmo prase si be gon4ev, tele si be6e,vol ste si ostane6

Back to top button