Хасково

Разчистват незаконни сметища в Хасково, глобите са до 4 000 лв.

Започна разчистването на нерегламентираното сметище в хасковската вилна зона „Куба“, съобщават от общината.

Сигнал за него са изпратили граждани, които са изразили възмущението си от безразборното изхвърляне на строителни отпадъци до вилите в района.

Сигналът е бил проверен през почивните дни от заместник-кмета Динко Тенев, а днес служителите на „Екопрогрес“ започнаха разчистване на сметището. Отдел КОРЗ проверяват случая и при установяване на нарушители, ще бъде наложена санкция. Това е регламентирано в Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Хасково.

Много често такъв род отпадъци се изхвърлят при извършване на битови ремонти. Затова от община Хасково припомнят, че за недопускане на неразрешено изхвърляне на строителни отпадъци и замърсяване на терените покрай града, гражданите не заплащат такса за депониране, ако строителният отпадък е до 1 кубически метър. До този обем отпадъците се изхвърлят на Площадката за строителни отпадъци безплатно. Тя се намира на старото Пловдивско шосе, преди картинг пистата.

За депонирането на отпадъци от ремонти и строителство над този обем, се взема разрешително от общината, а таксата е 4.10 лв. на кубически метър строителен отпадък.

Проверките на КОРЗ за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места продължават. Предстои почистване и на голям терен в района на квартал „Република“, до бившата Ерозия. Този терен се чисти веднъж годишно от общината, но след няколко месеца отново се превръща в бунище. От кметството напомнят, че за нарушаване на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Хасково са предвидени санкции за изхвърляне на отпадъци на неразрешени за това места, за физически лица от 300 до 1 000 лева, а за юридическите – от 1 400 до 4 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запознат
запознат
13.01.2020 14:52 14:52

Това не е ли оня същия багер дето Беливанов купи ……….тогава го плюеха……пък сега ползват….

Petko
Petko
13.01.2020 16:34 16:34

Zasto ne minat po shoseto ot Haskovo do Elena smetishtata sapokrai patia do mostcheo mejdu Malevo i Koren mejdu Krivo pole iElena idrugi

Гг
Гг
13.01.2020 16:49 16:49

Похвално,значи работа се върши :) може да проверите и базата на редки метали между кв.Болярово и Минерални бани,там е някакъв ужас :X

Хасково
Хасково
13.01.2020 20:22 20:22

Ами това на втората снимка е смет. на кв. Изгрев и кв. Република идете глобете всички каруцари до топливо те мъкнат целия боклук там.

# Flow
# Flow
14.01.2020 11:56 11:56

Akal ne davayte, a rabota im dayte na horitzata v grada. A ne samo da gledate koy vi podade y racine. Rebyblika i te gladnicki. Imashe vsichko v tozi krasivi evropeyski grad, a dnes e razvalina i bez narod. Bay bay haskoy

Back to top button