Любопитно

Номинираха за „Оскар“ филма „Цар Лъв“ с Боян Георгиев от Димитровград

„Цар Лъв“ е сред номинираните за тазгодишните Оскари. Както Haskovo.info писа, 24-годишният Боян Георгиев от Димитровград е в екипа, създал филма.

„Цар Лъв“ се бори за „Оскар“ в категорията за Най-добри визуални ефекти с още четири заглавия: „Отмъстителите: Краят“, „Ирландецът“, „1917“ и „Междузвездни войни: Възходът на Скайоукър“. Наградите ще бъдат връчени на церемония на 10 февруари.

„За мен номинацията е достатъчно признание, за усърдната ни работа над този филм – класика не само като анимационен филм, но и във филмовата историята“, заяви пред Haskovo.info Боян, след обявяването на номинациите.

„Беше страхотно, когато успях да го гледам у дома с родителите ми по време на Коледните празници. Тяхната подкрепа сега и през годините, когато се обучавах е силата, коята ме кара да вървя само напред. Сега продължаваме работата си с много от страхотните ми колеги над едни от най-вълнуващите заглавия, които предстоят. Успех на всички номинирани заглавия!“, каза още щастливият Боян Георгиев.

Haskovo.info припомня, че младият специалист е завършил димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ през 2014 г. След това продължава обучението си в University of Hertfordshire, където се дипломира в 3D Компютърна Анимация. Завършва курса по анимация с отлична диплома Бакалавър на Изкуствата през 2017 г. Боян работи по „Цар Лъв“ (2019) като Технически Директор Осветление в студиото MPC (The Moving Picture Company). Той се е трудил над продукцията в лондонското студио почти година – от април 2018 г.

Филм

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кали Николова
Кали Николова
14.01.2020 22:02 22:02

Не е единственият българин работещ в такава фирма. Познавам човек който е работил точно по визуалните ефекти и филмите му са печелили „Оскар“.

Back to top button