Хасково

С песен хасковски автоинструктори заминаха за протеста в София

Хасковски автоинструктори заминаха тази сутрин с учебните си автомобили за националния протест в София.

Инструкторите се събраха край бензиностанция на изхода на Хасково за автомагистрала „Марица“. Колоната водеше председателят на местния съюз на автоинструкторите Валентин Пашов. Той развя националното знаме, запя патриотичната песен „Боят настана“ и всички потеглиха за столицата. Очаква се учебни коли да тръгнат и от други градове на областта.

Протест

Хасковските автоинструктори вярват, че исканията им ще бъдат приети от управляващите. Както Haskovo.info писа, основното искане на протестиращите е незабавно да бъде отменена заповедта на министъра на образованието и науката за увеличение на броя на часовете по кормуване от 31 на 42. Автоинструкторите са и срещу въвеждането на системата за е-контрол. Според тях това са ненужни мерки, които само ще оскъпят курсовете с 200 – 300 лв. Сега цената на курса в региона е между 400 и 450 лв.

Протест

Инструкторите са и за преработване на цялата Наредба 37. Сега курсисти от Харманли и Свиленград са изпитвани в Хасково, а по цяла Европа изпитът бил там, където се кара курсът. Отделно, в Германия например часовете за кормуване били повече в големите градове и по-малко в по-малките населени места.

Протестиращите и държавата се споразумяха след протести в столицата, предаде Нова.

Нова работна група ще обсъжда часовете по кормуване и обучението на водачите. Автоинструктори сами ще решат кой да е в групата, която започва работа до края на месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button