Спорт

№1 в Шарлотсвил изхвърли Гришо от турнира за $50 000

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров отпадна от надпреварата на сингъл на чалънджъра в Шарлотсвил, САЩ, който разпределя 50 000 долара. В мач от втория кръг 18-годишният ни талант загуби от 85-тия в света и лидер в основната схема Майкъл Ръсел. Григор стартира страхотно и спечели първия сет с 6:4, но опитният американец успя да обърне мача като се наложи във втората и третата част с 6:4, 6:2.

За победата си в първия кръг най-добрият ни тенисист при мъжете прибави 6 точки към актива си, което ще му позволи още идната седмица да се върне в Топ 300.

Григор продължава в състезанието на двойки, където заедно с шведския си партньор Филип Пърпич се класираха за четвъртфиналите. Тази вечер двамата излизат срещу играещите с „уайлд кард“ Доминик Инглот от Великобритания и Райлън Риза от САЩ, които изненадващо отстраниха в първия кръг четвъртите поставени.

Димитров вече спечели 320 долара и 13 точки за световната ранглиста на двойки за победата си на старта над американо-филипинския тандем Кевин Ким/Сесил Мамиит със 7:6/3/,6:3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button