Хасково

Хората раздвоени за равнопоставеността между половете

Доброволците от ИКАРРезултатите от неформално проучване за нагласите на обществото за равнопоставеността на половете представиха днес в Хасково от сдружение „Икар“. В анкетата са участвали представители на 10 града от страната, сред които Хасково и Свиленград.

Близо 50% от анкетираните смятат, че всички хора са равни независимо от своя пол, възраст, религия и етническа принадлежност. 11,7% от запитаните категорично не са съгласни с твърдението, а други 39,6 донякъде споделят това мнение, сочат данните от проучването.

90% от свиленградчани смятат, че има неравнопоставеност между роми и българи. На същото мнение са и анкетираните от Карлово, Велико Търново, Елхово, Пловдив, Плевен и Дупница.

Най-голям процент хора от Свиленград смятат, че има неравнопоставеност между бедни и богати. На това мнение са около 72% от попълвалите анкетите. 

Неравнопоставеност има между живеещите в града и на село, между млади и стари и между мъже и жени, сочи още проучването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button