Хасково

Термокамера засече мъж да гори кабели в Хасково, глобяват го

Термокамера от Кулата за противопожарно известяване, разположена до бившия ТЕЦ в Хасково, е засякла горене на кабели, съобщават от общината.

Камерата реагира на резки промени в температурата и обхваща радиус от 15 км. Сигналът е получен в центъра за видеонаблюдение. Екипи на КОРЗ и общинска полиция са реагирали незабавно.

Те са хванали 40-годишен мъж от Харманли, който запалил и горил електрически кабели на улица „Горски път“ №13. Съставен му е акт за нарушение на общинската Наредба за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество. В нея е записано, че се забранява паленето и горенето на автомобилни гуми, електрически кабели, полиетиленови, пластмасови и текстилни изделия и други подобни. Забраната е в сила от март 2007 г. Глобата е в размер на 100 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
15.01.2020 1:05 1:05

Хасково се оправя, скоро ще сме най-добрият град за живеене. Аз едно време се смеех като гласувате, но се оказа че сте прави!

Републиканец
Републиканец
15.01.2020 23:06 23:06

Тази камера май не стига до република, а?

Back to top button