Хасково

Рекордно висока запрашеност на въздуха в Хасково

Рекордно висока за зимния сезон запрашеност на въздуха е отчетена в Хасково през последното денонощие.

Това сочат данните от сензорите в областния град според airtube.info. Вчера са измерени средно 136 микрограма прахови частици на кубичен метър. Това е най-високата стойност за последните близо 4 месеца.

До тези нива на запрашеност на въздуха се доближават стойностите от 20 декември, когато са измерени 124 микрограма прахови частици на кубичен метър.

Тази сутрин сензорите в Хасково също отчитат високи нива на запрашеност от над 100 микрограма прахови частици на кубичен метър. Стойностите традиционно се покачват и привечер, когато отново има засилен трафик по улиците, а и се палят повече печки на твърдо гориво.

7 коментара

  1. Малоумни ли сте?? Не виждате ли че има гъста мъгла!!!!!Като се вдигне мъглата стойностите рязко ще паднат!!!!То трябва малко да имаш ама навреме да ти дойде!!!

    1. Малоумен май си ти. Това, че има мъгла и тя е предпоставка за мръсния въздух не означа, че въздухът не е мръсен.

      1. Не калъфчо ти си малоумен при мъгла концентрацията е по-висока!!!А на тях им е кеф да шашкат хората като теб които вярват на всичко!!!!Ти сигурно и за урана вярваш маккво да се прави някой трябва да вярва та да се усвояват едни парички от нашите джобички!!!!

  2. Отчетена от кого??? А земетресението на Лещарски отчетоха ли го същите тия уреди?

  3. А кой контролира тези сензори и кой носи отговорност за показателите им,поставени ли са подходящи според изискванията места,калибровани ли са? И как така от две моментни стойности решихте,че въздухът е мръсен,като нормата не е моментна, а средноденонощна и утре ще е ясно наднормено ли е било замърсяването на въздуха или не?! И в тези мъгли и димящи комини,кристален ли да е въздухът? Иле важното е паника да има и гръмки заглавия?!

  4. Мъглата си е мъгла.Като излезете вечер не усещате ли миризма на изгорели газове.Масово хората се отопляват на твърдо гориво и това е най вече причината,а също и колите.Защото сме „много богати“ и искаме да се отопляваме на въглища и да караме стари таратайки.Иначе всичко е „супер“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button