Рекордно висока запрашеност на въздуха в Хасково

Хасково

Рекордно висока за зимния сезон запрашеност на въздуха е отчетена в Хасково през последното денонощие.

Това сочат данните от сензорите в областния град според airtube.info. Вчера са измерени средно 136 микрограма прахови частици на кубичен метър. Това е най-високата стойност за последните близо 4 месеца.

До тези нива на запрашеност на въздуха се доближават стойностите от 20 декември, когато са измерени 124 микрограма прахови частици на кубичен метър.

Тази сутрин сензорите в Хасково също отчитат високи нива на запрашеност от над 100 микрограма прахови частици на кубичен метър. Стойностите традиционно се покачват и привечер, когато отново има засилен трафик по улиците, а и се палят повече печки на твърдо гориво.

7 коментара

  • Малоумни ли сте?? Не виждате ли че има гъста мъгла!!!!!Като се вдигне мъглата стойностите рязко ще паднат!!!!То трябва малко да имаш ама навреме да ти дойде!!!

    • Малоумен май си ти. Това, че има мъгла и тя е предпоставка за мръсния въздух не означа, че въздухът не е мръсен.

      • Не калъфчо ти си малоумен при мъгла концентрацията е по-висока!!!А на тях им е кеф да шашкат хората като теб които вярват на всичко!!!!Ти сигурно и за урана вярваш маккво да се прави някой трябва да вярва та да се усвояват едни парички от нашите джобички!!!!

  • Отчетена от кого??? А земетресението на Лещарски отчетоха ли го същите тия уреди?

  • А кой контролира тези сензори и кой носи отговорност за показателите им,поставени ли са подходящи според изискванията места,калибровани ли са? И как така от две моментни стойности решихте,че въздухът е мръсен,като нормата не е моментна, а средноденонощна и утре ще е ясно наднормено ли е било замърсяването на въздуха или не?! И в тези мъгли и димящи комини,кристален ли да е въздухът? Иле важното е паника да има и гръмки заглавия?!

  • Мъглата си е мъгла.Като излезете вечер не усещате ли миризма на изгорели газове.Масово хората се отопляват на твърдо гориво и това е най вече причината,а също и колите.Защото сме „много богати“ и искаме да се отопляваме на въглища и да караме стари таратайки.Иначе всичко е „супер“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.