Хасково

Скара-бира в училищните столове, не щат да сменят лимонадата с нектар

д-р Венета Лесова

д-р Венета Лесова

В училищни столове в Хасково се предлага бира. Тревожната констатация е на д-р Венета Лесова – началник на отдел „Контрол на хранителни обекти и храни“ в здравната инспекция.

Масово управителите на такива закусвални отказвали да се съобразят с наредбата за здравословно хранене, която забранява пържени храни и газирани напитки. Те се оправдавали с това, че там се хранят повече възрастни, отколкото деца. Освен това цената на лимонадата била по-ниска от тази на натуралните сокове и нектари и те били непродаваеми.

От началото на учебната година до сега инспекторите от РИОКОЗ са санкционирали един училищен павилион и един управител на столова, съобщи д-р Лесова. Тя обаче отказа да назове имената на нарушителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hishtnika
hishtnika
24.12.2012 12:24 12:24

ПЪЛЕН АПСУРТ СА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОВЕРКИ ОТ ТАЗИ ЗАСТАРЯВАЩА ИНСПЕКТОРКА.НЕКА СРАВНЯТ ТОВА ,КОЕТО ПРОВЕРЯВАТ НЕИНИТЕ КОЛЕГИ И КОЛЕЖКИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И УСПЕХИТЕ В СТОЛА С ЛИМОНАДФАТА.

Back to top button