Любопитно

Ново дарение за Регионалната библиотека в Хасково

Читалнята в Градската градина на София дари 110 книги на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Те са част от събраната литература по време на тазгодишната кампания в столицата.

Още на Никулден събрахме планираните 2 020 книги за 2020 г. Продължихме кампанията до края на годината и стигнахме окончателният брой 5 142, съобщи Александър Шпатов от Сдружение за градски читални. В кампанията са се включили над 500 души, обединени от желанието да помогнат. 51 библиотеки в страната вече са получили изпратените книги.

ЧитАлнЯта е туристическа инфоточка в центъра на София. Обновен стъклен павилион посреща граждани и туристи, вдъхновява любовта към книгите в градската среда.

Заради дарителските кампании, които организира в помощ на други библиотеки в София и страната Сдружението за градски читални е отличено от Фондация „Глобални библиотеки – България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button