Хасково

Съдът остави банда за трафик на наркотици в ареста

Николай Маринов, Генджебай Мемед и Огнян Сашев

Николай Маринов, Генджебай Мемед и Огнян Сашев

Най-тежката мярка „задържане под стража“ определи Хасковският окръжен съд за тримата мъже, участвали в организирана престъпна група за трафик на хероин. Както Haskovo.info писа 52-годишният Огнян Сашев, 39-годишният Николай Маринов и 33-годишният Генджебай Мемед и 22-годишна жена бяха задържани на 1 ноември.

При проверка на ГКПП „Капитан Андреево“ под арматурното табло на автомобила, управляван от Сашев са намерени 2 килограма хероин. По-късно в пловдивското село Поповица са задържани и останалите съучастници. В претърсването на багажа им са открити още около 3 килограма от наркотика.

22-годишната жена днес не беше в съда. Стана ясно, че тя е била спътник в автомобила, не е знаела какво се пренася в него и е разказала всичко, което е чула от обвиняемите.

Според адвокатите на тримата подсъдими исканата най-тежка мярка „задържане под стража“ е неоснователна, тъй като от събраните в досъдебното производство доказателства единственото, което е сигурно какъв е видът на открития наркотик и количеството му, а повдигнатото обвинение се базира на предположения.

Според прокурора по делото Павел Жеков тримата обвиняеми не се признават за виновни, но са разпитани по отделно и разказите им потвърждават участието на всеки един от тях в трафика на наркотика. Обвинението бе категорично, че ако бъдат освободени обвиняемите могат да се укрият, тъй като ги грози наказание от минимум 15 години зад решетките. В хода на делото стана ясно, че и тримата подсъдими са били осъждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button