Вече записват дебютанти за участие в „Южна пролет“

Любопитно

Авторите вече могат да изпращат творбите си за участие в 48-ия Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, съобщават от община Хасково.

Конкурсът ще се прове от 22 до 24 април. За участие се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в жанровете Поезия, Проза, Литературна критика и литературна история, Детска литература, Филмов сценарий, Драматургия. Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса трябва да са издадени в периода от 1 януари 2019 до 31 март 2020 г. включително. Те трябва да се представят в общината най-късно до 31 март 2020 г.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1 000 лв.

Общината връчва награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2 000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и допълнителни награди. Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.